Eddy60 2009.03.13. 21:25

Zöldbableves

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 40 dkg zöldbab, 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika, 1,2 l húsleves kockából
Elkészítése:
1. A hagymát meghámozzuk, a szalonnával együtt apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felszeleteljük. A paradicsomot is megmossuk, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk (végeit levágjuk), és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
2. A szalonnát megpirítjuk, zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát. Rádobjuk a paprikát, a paradicsomot, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldbabot, felöntjük a levessel, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 25 percig, puhára főzzük.
3. Végül belekeverjük a tejfölt, összeforraljuk, sóval, borssal ízesítjük. Galuskát is szaggathatunk bele (receptjét lásd a bablevesnél).
1 adag: 863 kJ/206 kcal
 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr421335845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása