Eddy60 2009.12.30. 18:21

Tanzániai pörkölt

Elkészítése: Létszámtól függően marhahússzeletek / levesben főtt is lehet, de akkor csak a végét figyeld /, 1 fej szeletelt vöröshagyma, 2 db karikákra vágott sárgarépa, 1 db szintén karikázott fehérrépa, só, bors, babérlevél, némi olaj, Az egészet annyi vízben főzzük, hogy állandóan ellepje a húst, nem forralva. Időigényes, de tényleg nem jó túlságosan rotyogtatni.

Ha a hús megpuhult, kiszedjük a léből, és a levet átpasszírozzuk egy szitán ill. a babérlevél eltávolítása után kiturmixoljuk. A lábosban megolvasztunk egy evőkanálnyi kristálycukrot / karamell színe kell, hogy legyen / és visszaöntjük a zöldséges kutyulmányt. Mustárral, citromlével és még esetleg némi cukorral ízesítjük és felfőzzük liszttel elkevert tejföllel, amíg sűrű nem lesz. Ízlés szerint még utána ízesítünk, amíg el nem érjük a kívánt ízt. Beletesszük a hússzeleteket, és kissé állni hagyjuk tálalásig.

Az egyszerűbb változatnál a spagetti teljesen jó köret, de a legfinomabb zsemlegombóccal, ami nem bonyolult, de szintén időigényes. A zsemléket előző este le kell kockázni, és egy éjszaka szárítani. Keversz egy csak sós palacsintatésztát, és ebbe beleáztatod a zsemlekockákat. Az a lényeg, hogy az összes levet szívják fel. /Néha átkeverjük. / Sós vízben kell kifőzni a gombóccá formált  "gombócokat".

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr521633347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása