Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 kg fejes káposzta, 100 g füstölt szalonna, 80 g zsír, 100 g hagyma, só, köménymag, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, megvágjuk, megsózzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal, egy kevés vizet öntünk alá, és addig pároljuk, míg a vize el nem fő. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, megborsozzuk, és ráterítjük a párolt káposztát. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A hagymás szalonna egyik felét ráöntjük a káposztára, rárakjuk a burgonya másik felét, meglocsoljuk a maradék hagymás szalonnával, megsózzuk, és ropogósra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr911345247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása