2009.06.21. 08:34
Fejes káposztával sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 kg fejes káposzta, 100 g füstölt szalonna, 80 g zsír, 100 g hagyma, só, köménymag, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. A káposztát megtisztítjuk, megvágjuk, megsózzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal, egy kevés vizet öntünk alá, és addig pároljuk, míg a vize el nem fő. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, megborsozzuk, és ráterítjük a párolt káposztát. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírjában megpirítjuk az apróra vágott hagymát. A hagymás szalonna egyik felét ráöntjük a káposztára, rárakjuk a burgonya másik felét, meglocsoljuk a maradék hagymás szalonnával, megsózzuk, és ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.