Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 100 g kiolvasztott tepertő, 50 g zsír, 150 g darás liszt, 1 tojás, só.

A töltelékhez: 500 g savanyú káposzta, 30 g zsír, 50 g hagyma.

Elkészítése: A lisztből, tojásból és a langyos, áttört burgonyából egy kevés sóval tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, összegöngyöljük, nedves konyharuhába tekerjük, a konyharuha két végét bekötjük, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyharuhából is kigöngyöljük, felszeleteljük, tálra rakjuk, és megszórjuk a kiolvasztott tepertővel.

Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott savanyú káposztát, megpároljuk, és kihűtjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr701354029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása