Hozzávalók: 200 g burgonya, 30 g zsír, 20 g sima liszt, 1,25 l víz, 40 g hagyma, só, 4 szem szegfűszeg, ecet, 1/2 kávéskanál kristálycukor.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és megreszeljük. A zsírból és lisztből barna rántást készítünk, felöntjük vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a reszelt burgonyát és a megtisztított hagymát, amelyet előzőleg megtűzdeltünk szegfűszeggel, és fél órát főzzük. A kész levest ecettel és cukorral ízesítjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr701342790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása