Hozzávalók: 250 g burgonya, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kisebb karfiol, 40 g zsír vagy olaj, 2,5 dl tej, 1 l víz, 80 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, kapor.

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsírban üvegesre fonnyasztjuk, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget, és fedő alatt megpároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, kockára vágjuk, és forró vízben feltesszük főni. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt, a megpárolt zöldséget, és puhára főzzük. Hozzáöntjük a forró tejet, megsózzuk és felforraljuk. Végül a kész levest apróra vágott petrezselyem zöldjével és kaporral ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr791342785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása