Eddy60 2009.09.06. 06:50

Eperfagylalt

Hozzávalók: 1,5 dl tej, 2 dl tejszín, 10-12 dkg porcukor, 30 dkg friss (vagy mélyhűtött) eper, 1 evőkanál citromlé, csipetnyi só,

Elkészítése: Az epret folyó vízben megmossuk, lecsurgatjuk, majd a csumáját eltávolítjuk. Ezután ismét megmossuk és lecsurgatjuk. Apróra összevágjuk és betesszük a turmixgépbe. Rászórjuk a cukrot, a sót, és ráöntjük a citromlevet. Pépesre zúzzuk, majd a tejjel meglocsolva ismét összekeverjük. A tejszínből kemény habot verünk. Az eperpépet és a tejszínhabot óvatosan összeforgatjuk, ezután a fagylaltgépbe öntve megfagyasztjuk. (Jó hozzá a nem éppen első osztályú gyümölcs is, hiszen összetörve használjuk fel.)

Előkészítési ideje: kb. 15 perc.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr271363027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása