Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 750 g fejes káposzta, 150 g vaj, 300 g sima liszt, 30 g hagyma, 1 kávéskanál só.

Elkészítése: A meghámozott és megmosott fejes káposztát megreszeljük, vagy apróra vágjuk. A vaj felében üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a káposztát, megsózzuk, és puhára pároljuk. A nyers burgonyát finomra reszeljük, megsózzuk, és jól összekeverjük a liszttel. A tésztából vágódeszkáról lobogó sós vízbe galuskát szaggatunk, majd amikor feljön a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, összekeverjük a párolt káposztával, és leöntjük a maradék vajjal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr291354179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása