Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 100 g sima liszt, 3 tojássárgája, só, tojás és zsemle-morzsa a bundázáshoz.

A töltelékhez: 250 g friss gomba, 40 g zsír, zsemlemorzsa, 2 tojás, 40 g hagyma, só, törött bors.

A gombamártáshoz: 250 g friss gomba, 30 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, egy kevés víz, só, köménymag.

Elkészítése: A megtisztított és megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és áttörjük. A kihűlt burgonyát a vajjal, a tojássárgájával, a liszttel meg a sóval összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk belőle, és fölszeleteljük. Minden szeletből egy-egy korongot sodrunk, és az egyik felére egy kanál tölteléket halmozunk. A töltelékre ráhajtjuk a korongok másik felét, a szélüket lenyomkodjuk, majd megforgatjuk őket a felvert tojásban és a zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket ropogósra sütjük. Gombamártással tálaljuk.

Töltelék: A gombát megtisztítjuk, megmossuk és összeaprítjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a gombát, és puhára pároljuk. A kihűlt gombához hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és zsemlemorzsával besűrítjük.

Gombamártás: A megtisztított és megmosott gombát összevágjuk, és sós vízben, egy kevés köménymaggal puhára főzzük. Hozzáöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és folytonosan kevergetve átforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr521354059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása