Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 150 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.

A töltelékhez: 50 g konzervborsó, 30 g főtt sárgarépa, 150 g főtt füstölt hús vagy más húsmaradék és szalámi, 30 g zsír, 30 g zsemlemorzsa, 1 tojás, 50 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.

Elkészítése: A langyos burgonyát a liszttel, búzadarával, tojással és sóval összegyúrjuk, liszttel meghintett gyúró-deszkán 1 cm vastagra kisodorjuk, megtöltjük töltelékkel, összegöngyöljük, nedves konyharuhába csavarjuk, a két végét bekötjük, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyha-ruhából is kigöngyöljük, és felszeleteljük. Különféle mártásokkal vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Töltelék: A zsírban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, és megpirítjuk benne a zsemlemorzsát. Hozzáadjuk a megdarált vagy finomra összeaprított húst, egy kevés vizet öntünk alá, megborsozzuk, és megpároljuk. Végül a kihűlt töltelékbe belekeverjük a megvágott petrezselyem zöldjét, a tojást, a sót, a borsót meg a kockára vágott főtt sárgarépát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131354035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása