2009.06.28. 15:03
Burgonyafánk I.
Hozzávalók: 250 g főtt, reszelt burgonya, 300 g féldarás liszt, 30 g porcukor, 100 g zsír, tej, 3 tojás, só, 30 g élesztő, vaníliás cukor a megszóráshoz.
Elkészítése: Egy tálba beleszitáljuk a kissé megmelegített lisztet, a közepébe egy kevés tejben elmorzsolt élesztőből és cukorból sűrű kovászt keverünk, és megkelesztjük. Hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, összegyúrjuk a meghámozott, megreszelt burgonyával, és a jól kidolgozott tésztát meleg helyen megkelesztjük. Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és pogácsaszaggatóval kis fánkokat szaggatunk belőle. Egy kis ideig még kelni hagyjuk, majd a megkelt fánkokat forró zsírban mindkét felükön megsütjük. Még forrón megszórjuk vaníliás cukorral. Gyümölcsízzel vagy kompóttal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.