A burgonyából készült édes vagy sós tésztás ételeket főtt vagy nyers burgonyából liszt vagy búza-dara hozzáadásával készítjük. Laktatóak, és főételként is tálalhatók. Az édes tésztát általában friss vagy fagyasztott gyümölccsel, esetleg kompóttal vagy lekvárral töltjük, és különféle morzsalékkal szórjuk meg. A sós tészta tölteléke hús vagy zöldség, de juhtúróval, párolt fejes vagy savanyú káposztával, sajttal, vagy kiolvasztott füstölt szalonnával megszórva is kitűnő.

Az egyes receptek 4-5 személyre szólnak.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr531213883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása