2009.05.31. 14:34
Savanyú burgonyaleves II.
Hozzávalók: 300 g burgonya, 20 g sima liszt, 2 dl tejföl, 1,25 l víz, 40 g hagyma, só, néhány szem fehér és fekete bors, 1 babérlevél, köménymag, ecet, egy kevés kristálycukor.
Elkészítése: A fekete és fehér borsot, a hagymát, a babérlevelet egy kevés vízben néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. A fűszeres lébe beletesszük a meghámozott, kockára vágott burgonyát és az őrölt köménymagot, megsózzuk, és puhára főzzük. Ha megfőtt, beleöntjük a liszttel elhabart tejfölt, és jól összeforraljuk. A kész levest ecettel és cukorral ízesítjük.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.