Hozzávalók: 200 g főtt, áttört burgonya, 100 g megtisztított alma, 20 g vaj, 1 zsemle, 100 g porcukor, 3 tojás, 1 dl fehérbor, törött fahéj.

A mártáshoz: 60 g sima liszt, 4 evőkanál csipkebogyólekvár, 30 g vaj, 3 dl gyümölcsbor, 3 dl víz, só, cukor, 1/2 citrom leve, 2 szegfűszeg.

Elkészítése: A kockára vágott zsemlét vajban megpirítjuk, tálba rakjuk, és leöntjük borral. Hozzáadjuk a cukrot, a kockára vágott almát, a törött fahéjat, a főtt, áttört burgonyát, a 3 felvert tojást, és jól kikeverjük. Néhány pudingformát vagy csészét jól kizsírozunk és kilisztezünk, háromnegyedig megtöltjük a masszával, és gőzbe állítva kb. 40 percig főzzük. A kihűlt pudingot kiborítjuk, és csipkebogyómártással tálaljuk.

Csipkebogyómártás: A vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük vízzel, és simára főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt meg a szegfűszeget, és még egyszer felforraljuk. Belefacsarjuk a citrom levét, ízlés szerint megcukrozzuk, megsózzuk, és a borral is felfőzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr1001354339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása