2009.07.12. 19:09
Mandulás burgonyafánk
Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 80 g darás liszt, 50 g porcukor, 50 g mandula, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, porcukor a megszóráshoz, só.
Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott burgonyát még melegen gyúródeszkán áttörjük, majd a langyos burgonyát enyhén megsózzuk, és összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a 2 tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a lehéjazott, őrölt mandulával meg a liszttel. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a fánkokat felvert tojásba meg zsemlemorzsába bundázva forró zsírban aranysárgára sütjük. Tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral. Kompóttal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.