Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 80 g darás liszt, 50 g porcukor, 50 g mandula, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, porcukor a megszóráshoz, só.

Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott burgonyát még melegen gyúródeszkán áttörjük, majd a langyos burgonyát enyhén megsózzuk, és összegyúrjuk a vajjal, a cukorral, a 2 tojássárgájával, a vaníliás cukorral, a lehéjazott, őrölt mandulával meg a liszttel. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a fánkokat felvert tojásba meg zsemlemorzsába bundázva forró zsírban aranysárgára sütjük. Tálra rakjuk, és megszórjuk porcukorral. Kompóttal tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr181354225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása