2009.07.12. 19:05
Lekváros burgonyagombóc mákkal
Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 40 g vaj, 100 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só, 1 kávéskanál sütőpor, szilvalekvár, 100 g vaj, 100 g mák és 120 g porcukor.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük, majd hidegen összegyúrjuk a liszttel, búzadarával, tojással, vajjal, sóval meg sütőporral. Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy kis halom lekvárt teszünk, a tésztából gombócokat formálunk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Tálra szedjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk őrölt mákkal meg porcukorral.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.