Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 150 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.

A töltelékhez: 100 g főtt zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé), 200 g leveshús, 30 g zsír, 30 g zsemlemorzsa, 1 tojás, só, törött bors, 50 g hagyma.

Elkészítése: A lisztből, búzadarából, tojásból és a langyos burgonyából egy kevés sóval tésztát gyúrunk. Liszttel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, összegöngyöljük, nedves konyharuhába csavarjuk, a konyharuha két végét bekötjük, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyharuhából is kigöngyöljük, és szeletekre vágjuk. Különféle mártásokkal vagy párolt zöldséghez tálaljuk.

Töltelék: A zsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megdarált főtt húst, a főtt, kockára vágott zöldséget meg a zsemlemorzsát. Megsózzuk, megborsozzuk, és ha kihűlt, belekeverjük a tojást.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr941354086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása