Hozzávalók: 500 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 180 g féldarás liszt, 50 g porcukor, 50 g dió, 5 dl tej, 2 tojás, só, 20 g élesztő, gyümölcs, vaníliás cukor a megszóráshoz.

Elkészítése: Egy edényben összekeverjük a reszelt burgonyát a tojással, a tejben elmorzsolt élesztővel, a liszttel, az őrölt dióval és a langyos tejjel. Megsózzuk, megcukrozzuk, jól kidolgozzuk, és megkelesztjük. A megkelt tésztát kizsírozott, felforrósított tepsiben egyenletesen elsimítjuk, a tetejére megtisztított gyümölcsöt rakunk, és előmelegített sütőben megsütjük. A megsült lepényt villával darabokra szaggatjuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr251354069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása