2009.07.05. 07:36
Gömöri gombóc
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g füstölt hús, 120 g füstölt szalonna, 60 g sima liszt, 2 gerezd fok-hagyma, só, majoránna, törött bors.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát megreszeljük, szitán lecsurgatjuk, majd kifacsarjuk, és tálba rakjuk. Hozzáadjuk a megdarált füstölt húst, a lisztet, majoránnával, törött borssal meg sóval eldörzsölt fokhagymával fűszerezzük, és összegyúrjuk. A tésztából apró gombócokat formálunk, lisztben megforgatjuk, és lobogó vízben kb. 10 percig főzzük. A megfőtt gombócot tálra rakjuk, és leöntjük a kockára vágott, kisütött szalonnával. Önálló ételként, savanyú káposztával, esetleg lucskos káposztával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.