2009.06.28. 15:04
Burgonyafánk II.
Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 300 g sima liszt, 1 tojás, egy kevés víz, só, 30 g élesztő.
Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és megreszeljük. Egy kevés langyos vízben elkeverjük az élesztőt meg a tojást, és ráöntjük a burgonyára. Megsózzuk, hozzáadjuk a lisztet, jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát evőkanállal beleszaggatjuk a tarkedlisütőben felforrósított zsírba, és mindkét felén szép pirosra sütjük. Forrón, aludttejjel vagy kefirrel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.