2009.05.31. 14:41
Tejfölös- zöldséges burgonyaleves
Hozzávalók: 300 g burgonya, 100 g gyökérzöldség, 20 g vaj, 2,5 dl tejföl, 2 tojássárgája, 50 g hagyma, só, 1,25 l víz.
Elkészítése: A megtisztított, megmosott burgonyát és zöldséget kockára vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel, megsózzuk, és puhára főzzük. A kész levesbe belekeverjük a tojássárgájával meg a hideg vajjal elhabart tejfölt. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: levesek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.