2009.07.25. 11:03
Töltött főtt burgonyatekercs
Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 180 g darás liszt, 1 tojás.
A töltelékhez: 300 g főtt füstölt hús, 20 g zsír, 1 tojás, 50 g hagyma, só.
Elkészítése: A langyos burgonyát megsózzuk, és a liszttel, a tojással meg a vajjal jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, rásimítjuk a füstölt húsból készült tölteléket, összegöngyöljük, nedves konyharuhába csavarjuk, a két végét bekötjük, és lobogó vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyharuhából is kigöngyöljük, és szeletekre vágjuk.
Töltelék: A főtt füstölt húst (vagy más maradék húst) megdaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott, zsírban megpirított hagymát meg a tojást, megsózzuk, és jól összekeverjük.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.