Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 30 g vaj, 180 g darás liszt, 1 tojás.

A töltelékhez: 300 g főtt füstölt hús, 20 g zsír, 1 tojás, 50 g hagyma, só.

Elkészítése: A langyos burgonyát megsózzuk, és a liszttel, a tojással meg a vajjal jól összegyúrjuk. Liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, rásimítjuk a füstölt húsból készült tölteléket, összegöngyöljük, nedves konyharuhába csavarjuk, a két végét bekötjük, és lobogó vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyharuhából is kigöngyöljük, és szeletekre vágjuk.

Töltelék: A főtt füstölt húst (vagy más maradék húst) megdaráljuk, hozzáadjuk az apróra vágott, zsírban megpirított hagymát meg a tojást, megsózzuk, és jól összekeverjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr51354312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása