2009.07.05. 07:30
Forró tésztából készített darás burgonyagombóc
Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 80 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 350 g búzadara, 2 tojássárgája, só.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát forrón megtörjük, összegyúrjuk a búzadarával, és állni hagyjuk. A langyos tésztát jól összedolgozzuk a tojássárgájával meg a sóval, közepes gombócokat formálunk belőle, és lobogó sós vízben kb. 15 percig főzzük. A megfőtt gombócokat kettévágjuk, és leöntjük a kiolvasztott szalonnapörccel. Párolt káposztához vagy húshoz tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.