Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 80 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 350 g búzadara, 2 tojássárgája, só.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát forrón megtörjük, összegyúrjuk a búzadarával, és állni hagyjuk. A langyos tésztát jól összedolgozzuk a tojássárgájával meg a sóval, közepes gombócokat formálunk belőle, és lobogó sós vízben kb. 15 percig főzzük. A megfőtt gombócokat kettévágjuk, és leöntjük a kiolvasztott szalonnapörccel. Párolt káposztához vagy húshoz tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr231354018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása