Eddy60 2009.06.28. 15:07

Burgonyaknédli I.

Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 150 g darás liszt, 100 g búzadara, 2 tojás, só.

Elkészítése: A héjában főtt és meghámozott burgonyát áttörjük, megsózzuk, és a liszttel, a búzadarával meg a tojással jól összegyúrjuk. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hosszúkás knédliket formálunk, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A kifőtt knédliket kivesszük a vízből és felszeleteljük. Húshoz köretként tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr681353927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása