Eddy60 2009.06.28. 15:05

"Burgonyafucska"

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g vaj, 4 tojás, só.

Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük. A langyos burgonyával összegyúrjuk a vajat és a 4 tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. A kész masszát nyomózsákba rakjuk, kizsírozott sütőlapra különböző formájú koszorúkat vagy más figurákat nyomunk belőle, és előmelegített sütőben megsütjük. Különböző húsokhoz köretként tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr971353917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása