2009.06.28. 15:05
"Burgonyafucska"
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g vaj, 4 tojás, só.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük. A langyos burgonyával összegyúrjuk a vajat és a 4 tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a 4 tojás keményre vert habját. A kész masszát nyomózsákba rakjuk, kizsírozott sütőlapra különböző formájú koszorúkat vagy más figurákat nyomunk belőle, és előmelegített sütőben megsütjük. Különböző húsokhoz köretként tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.