Eddy60 2009.05.31. 13:11

Csodás csirkemell

Hozzávalók: 4 db kicsontozott csirkemell, 8 dkg liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál majoránna, 1 mokkáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj

Elkészítése: A csirkemell filéket feldaraboljuk. A lisztet a fűszerekkel és a tisztított, apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A csirkemell darabokat egyenként megforgatjuk a fűszeres lisztben, és a kivajazott tepsibe egymás mellé rendezzük. A maradék fűszeres lisztet egyenletesen a tetejére szórjuk, rákarikázzuk a megtisztított vöröshagymát, rászórjuk a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel meglocsoljuk. A tepsire alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben közepes lángon 50 percig sütjük, majd a tetejét kicsit megpirítjuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr371340546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása