Hozzávalók: 200 g főtt, áttört burgonya, 80 g vaj vagy margarin, 300 g sima liszt, 200 g porcukor, 2 tojássárgája, 1 kávéskanál gyömbérpor.

Elkészítése: A lisztet összekeverjük a gyömbérrel, a cukorral meg az áttört burgonyával, és a vajjal meg a 2 tojássárgájával összegyúrjuk. A kidolgozott tésztát két cipóra osztjuk, liszttel meghintett gyúródeszkán egyenként kisodorjuk, és különböző alakú kiszúrókkal kiszaggatjuk. Vékonyan kikent sütőlemezre rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt süteményt megszórjuk porcukorral.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr161333891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.