2009.08.08. 18:08
Diós burgonyatorta
Hozzávalók: 300 g főtt, reszelt burgonya, 50 g darás liszt, 300 g porcukor, 120 g dió, 4 tojás, 1 kávés-kanál sütőpor, 1 citrom héja és leve.
A párizsi krémhez: 2,5 dl tejszín, 250 g csokoládé.
Elkészítése: A 4 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az őrölt diót, a reszelt burgonyát, a re-szelt citromhéjat és a citromlevet, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet meg a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt tortát kettévágjuk, megtöltjük a krémmel, a tetejét meg az oldalát is bevonjuk vele, és dióval díszítjük.
Párizsi krém: A megreszelt csokoládét összekeverjük a tejszínnel, és folytonosan kevergetve forrásba hozzuk. Amint főni kezd, levesszük a tűzről, és először hideg vízben, majd a hűtőszekrényben kihűtjük. A jól kihűtött tejszínt kemény habbá verjük.
Szólj hozzá!
Címkék: torták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.