Eddy60 2009.08.08. 18:07

Diós burgonyaszelet

Hozzávalók: 230 g főtt, reszelt burgonya, 130 g vaj vagy margarin, 250 g sima liszt, 100 g porcukor, 100 g dió, 2 evőkanál rum, 1/2 sütőpor, 1 kávéskanál törött fahéj, citromhéj, ribiszkelekvár, dió és porcukor a töltelékhez.

A citrommázhoz: 200 g porcukor,2 evőkanál citromlé, 1 evőkanálnyi forró víz.

Elkészítése: A sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a törött fahéjat, a reszelt citromhéjat, a megreszelt, főtt burgonyát, a cukrot, a vajat vagy margarint, az őrölt diót meg a rumot, és összegyúrjuk. A tésztát két cipóra osztjuk, és a liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk. Az egyik lapot kikent tepsibe terítjük, megkenjük lekvárral, megszórjuk őrölt dióval meg porcukorral, és befedjük a másik lappal. Előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A citrommázat a forró tésztára öntjük, és a tésztát csak akkor vágjuk fel, amikor a máz már megkeményedett.

Citrommáz: A cukrot leforrázzuk vízzel, hozzáadjuk a citromlevet, és addig keverjük, amíg a máz szép üveges nem lesz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr421358665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása