2009.08.08. 18:04
Darás burgonyatorta
Hozzávalók: 280 g főtt, áttört burgonya, 120 g búzadara, 280 g porcukor, 8 tojás.
A töltelékhez: 3 tojásfehérje, 150 g porcukor, 150 g vaj, 50 g ribiszkelekvár.
Elkészítése: A 8 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan beleforgatjuk a búzadarát, a főtt, áttört burgonyát és a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent, kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt tortát kettévágjuk, megtöltjük a tölte-lékkel, a tetejét meg az oldalát is bevonjuk vele, és tetszés szerint díszítjük.
Töltelék: A 3 tojásfehérjét felverjük, fokozatosan belekeverjük a 100 g porcukrot, és gőz felett kemény habbá verjük. A vajat az 50 g porcukorral meg a lekvárral kikeverjük, és összevegyítjük a ki-hűlt tojáshabbal.
Szólj hozzá!
Címkék: torták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.