Hozzávalók: 120 g főtt, áttört burgonya, 380 g féldarás liszt, 120 g porcukor, 120 g mák, 2,5 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál rum, 1 csomag sütőpor, 3 szegfűszeg, citromhéj.

A citrommázhoz: 200 g porcukor, 1 kávéskanál olaj, 2 evőkanál citromlé, 1 evőkanálnyi forró víz.

Elkészítése: A megőrölt mákra egy kevés tejet öntünk, átforraljuk, és hűlni hagyjuk. A 2 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, és fokozatosan hozzáadjuk az áttört burgonyát, a kihűlt mákot, a sütőporral elkevert lisztet, a törött szegfűszeget, a citromhéjat, a rumot meg a maradék tejet, és óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát kikent és morzsával megszórt tepsibe terítjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A megsült tésztára ráöntjük a citrommázat, és csak akkor vágjuk fel, amikor a citrommáz már megkeményedett.

Citrommáz: A cukrot leforrázzuk, hozzáadjuk a citromlevet meg az olajat, és üveges mázzá keverjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr491333886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása