Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 500 g savanyú káposzta, tepertő, 120 g zsír, 300 g sima liszt, egy kevés víz, 30 g hagyma, 1 kávéskanál só.

Elkészítése: A savanyú káposztát apróra vágjuk. A zsír felében üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a káposztát, egy kevés forró vizet öntünk alá, és puhára pároljuk. A nyers burgonyát meghámozzuk, megreszeljük, megsózzuk, és összekeverjük a liszttel. A tésztából vágódeszkáról lobogó sós vízbe apró galuskát szaggatunk, majd amikor a tészta feljön a víz tetejére, szűrőkanállal tálba szedjük, összekeverjük a párolt káposztával, és megszórjuk tepertővel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr931242347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.