Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 80 g zsír, 20 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, csont lé vagy víz, 40 g hagyma, só, 1 kávéskanál pirospaprika.

Elkészítése: Az újburgonyát megáztatjuk vízben, ledörzsöljük, megmossuk, és a nagyobbját kettévágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát zsírban megfonnyasztjuk, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával, belekeverjük a burgonyát, felöntjük csont lével vagy vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel, és még egyszer felforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr411351673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.