Hozzávalók: 1 kg burgonya, 40 g zsír, 40 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, 40 g hagyma, petrezselyem zöldje, só, 1 babérlevél, törött bors, ecet.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, karikára vágjuk, és sós vízben félpuhára főzzük. A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, és az apróra vágott zöldpetrezselymet meg a hagymát megpirítjuk benne. Megborsozzuk, és összekeverjük a félpuhára főtt burgonyával. Beledobunk egy babérlevelet, és készre főzzük. Végül belekeverjük a tejfölt, és ecettel ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr931348421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.