A burgonyás ételeket különböző fajta burgonyából készítjük. A kásák és tésztás ételek elkészítéséhez lisztes burgonyát használunk, amely könnyen szétfő. Sütni, héjában főzni vagy saláták, húsos-burgonyás egytálételek készítéséhez alkalmasabb a faggyús burgonya, amely rendkívül ízletes, és nem fő szét.

A burgonyás ételek készítésekor ügyeljünk arra, hogy a burgonyát ne főzzük a kelleténél tovább, mert úgy kárba vész az értékes C-vitamin-tartalma. A burgonyás ételek akkor a legízletesebbek, ha frissen tálaljuk őket.

Ez a fejezet a sütéssel, párolással, pirítással készíthető burgonyás ételek bő választékát kínálja.

A receptek 4-5 személyre szólnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr291198184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.