2009.06.21. 08:00
Különféle burgonyás ételek
A burgonyás ételeket különböző fajta burgonyából készítjük. A kásák és tésztás ételek elkészítéséhez lisztes burgonyát használunk, amely könnyen szétfő. Sütni, héjában főzni vagy saláták, húsos-burgonyás egytálételek készítéséhez alkalmasabb a faggyús burgonya, amely rendkívül ízletes, és nem fő szét.
A burgonyás ételek készítésekor ügyeljünk arra, hogy a burgonyát ne főzzük a kelleténél tovább, mert úgy kárba vész az értékes C-vitamin-tartalma. A burgonyás ételek akkor a legízletesebbek, ha frissen tálaljuk őket.
Ez a fejezet a sütéssel, párolással, pirítással készíthető burgonyás ételek bő választékát kínálja.
A receptek 4-5 személyre szólnak.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.