2009.06.21. 09:07
Hússal és paradicsommal sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 6 érett paradicsom, 300 g főtt marhahús, 80 g vaj, 60 g zsemlemorzsa, 60 g hagyma, só, törött bors, zsír, 2,5 dl tej, 1 tojás.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonya felét, megsózzuk, vajdarabokat tördelünk rá, meghintjük zsemlemorzsával, borssal, reszelt hagymával ízesítjük, és ráterítjük az apróra vágott húst meg a lehéjazott, karikára vágott paradicsomot. Ismét megsózzuk, megborsozzuk, vajdarabokat, reszelt hagymát meg zsemlemorzsát szórunk rá, és beborítjuk a burgonya másik felével. Rálocsoljuk a tejben elhabart tojást, és forró sütőben ropogósra sütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.