Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 g szárított vagy 200 g friss gomba, 40 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 80 g sima liszt, 2,5 dl tejföl, 5 dl víz, 50 g hagyma, só, 1 babérlevél, ecet, egy kevés cukor.

Elkészítése: A szárított gombát forró vízben megmossuk, apróra vágjuk, és sós vízben egy babérlevéllel megfőzzük. (A friss gombát csak megtisztítjuk, megmossuk és összevágjuk.) A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apró kockára vágott szalonnát a zsírral együtt megolvasztjuk, a liszttel világos rántást készítünk belőle, és megpirítjuk benne az apróra vágott hagymát. Összekeverjük a gombával, átforraljuk, és behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Végül hozzáadjuk a karikára vágott burgonyát, a vizet ecettel meg egy kevés cukorral ízesítjük, és még egyszer felfőzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr411345270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.