2009.06.21. 08:01
Almás Harula
Hozzávalók: 500 g nyers burgonya, 500 g főtt burgonya, 200 g hámozott alma, 80 g sima liszt, 60 g porcukor, 2 tojás, só, fahéjas cukor a tészta megszórásához, zsír a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése: A meghámozott nyers és főtt burgonyát finomra reszeljük, és a sóval, a tojássárgájával, a liszttel meg a porcukorral jól összekeverjük. Végül hozzáadjuk a kockára vágott almát meg a két tojás keményre vert habját. Egy tepsit bőven kikenünk hideg zsírral, belesimítjuk a tésztát, és forró sütőben világospirosra sütjük. A megsült tésztát fölszeleteljük, és megszórjuk fahéjas cukorral. Kompóttal is tálalhatjuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.