Hozzávalók: 150 g héjában főtt burgonya, 50 g sonka, 30 g vaj, 60 g darás liszt, 1 tojás, zöldpetrezselyem, só, törött bors.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A vajat a tojással, sóval és törött borssal kikeverjük, és hozzáadjuk az apróra vágott sonkát. Mindezt összekeverjük a kihűlt burgonyával és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, meghintjük liszttel, és jól összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és a lobogó levesben néhány percig főzzük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr511166773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása