2009.06.06. 05:03
Sonkás burgonyagombóc
Hozzávalók: 150 g héjában főtt burgonya, 50 g sonka, 30 g vaj, 60 g darás liszt, 1 tojás, zöldpetrezselyem, só, törött bors.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A vajat a tojással, sóval és törött borssal kikeverjük, és hozzáadjuk az apróra vágott sonkát. Mindezt összekeverjük a kihűlt burgonyával és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, meghintjük liszttel, és jól összedolgozzuk. Kis gombócokat formálunk belőle, és a lobogó levesben néhány percig főzzük.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek levesbetétek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.