2009.06.06. 05:01
Burgonyalepény
Hozzávalók: 60 g héjában főtt burgonya, 50 g füstölt szalonna, 20 g darás liszt, 30 g búzadara, 3 tojás, 30 g hagyma, só.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk és áttörjük. A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és a zsírjában világosra pirítjuk a megreszelt hagymát. A tojássárgáját megsózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, és habosra keverjük. Ezután belevegyítjük a kihűlt hagymás szalonnát, az áttört burgonyát, és jól összedolgozzuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját. Az így elkészített masszát kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és mérsékelt tűzön megsütjük. A megsült lepényt kisebb kockákra vágjuk, és közvetlenül tálalás előtt beletesszük a levesbe.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek levesbetétek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.