Hozzávalók: 300 g burgonya, 100 g friss vagy 10 g szárított gomba, 100 g gyökérzöldség, 20 g zsír, 20 g sima liszt, 1,25 l víz, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, majoránna, törött bors.

Elkészítése: A megtisztított burgonyát és zöldséget megmossuk, kockára vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. A zsírból és lisztből barna rántást készítünk, felöntjük, és belekeverjük a levesbe, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a megmosott, összeaprított gombát, majoránnával és törött borssal fűszerezzük, és addig főzzük, míg a zöldség és a burgonya meg nem puhult. A kész levest apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítjük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr311155813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.