Eddy60 2009.05.09. 02:04

Zöldbab lerakva

Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 2 dl tejföl, I tojássárgája, S dkg vaj, só, csipet reszelt szerecsendió.

Elkészítése: A zöldbabot sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vajjal kikent tűzálló tálra fektetjük, és leöntjük a tejföl meg a tojássárgája keverékével, amelyet sóval meg szerecsendióval ízesítettünk. Tetejére szórjuk a vajdarabkákat, és a sütőben megsütjük. Ugyanígy készül a konzervbabból, ilyenkor a zöldbabot szintén leszűrve tesszük a kivajazott tálra, és a továbbiakban ugyanúgy járunk el, mint a friss zöldbabbal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr791340436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.