Eddy60 2009.05.09. 02:00

Tökfőzelék II.

Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeim mikrohullámon

Hozzávalók: 60 dkg gyalult tök, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csomó kapor, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, ecet, cukor.

Elkészítése: A legyalult tököt megsózzuk, majd néhány percig állni hagyjuk. Egy edénybe vajat teszünk és 2 percig 200 W-on felolvasztjuk, ezután lisztet keverünk hozzá és 3 perc alatt 500 W-on rántást készítünk. Belekeverjük az apróra vágott hagymát és a kaprot, majd meghintjük pirospaprikával és elkeverjük a tejföllel. 1 dl wizet öntve hozzá, csomómentesre keverjük. A tököt a levétől kinyomkodjuk és belekeverjük az előbb elkészített fűszeres rántásba. 8 percig 500 W-on lefedve főzzük, majd kitakarva 5 percig 500 W-on elfőzzük a levét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr831340245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.