Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg fehérkáposzta, 3 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, só, ecet, 1 nagy csokor kapor.

Elkészítése: A káposztát legyaluljuk, és ecetes-sós vízzel leforrázzuk. Az olajban megpirítjuk a hagymát, az ecetes vízben kihűlt és lecsurgatott káposztát beletesszük, felengedjük annyi vízzel, amennyi kétharmad részéig ellepi, és beledobjuk a leveskockát. Végül egy nagy csokor finomra vágott kapor kerül a fazékba, és az egészet megpároljuk. Tálalás előtt a liszttel elkevert tejföllel sűrítjük be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr351340227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.