Eddy60 2009.05.09. 01:53

Szárazbab-főzelék

Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 40 dkg fehér bab, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, (füstölt lé), 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet.

Elkészítése: A babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, majd másnap, a vízzel felöntött áztatóvízben tesszük fel főni. (Víz helyett füstölt hús leve is kitűnő hozzá.) Fedő alatt, kis lángon megpuhítjuk. Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, belekeverjük a lisztet, és barna rántást készítünk belőle. A pirospaprikával megszórjuk, és ezzel sűrítjük be a babot. Tálalás előtt kissé megecetezzük és megtejfölözzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr781110924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.