Eddy60 2009.05.09. 01:16

Karfiolfőzelék

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 1 kiló karfiol, 6 deka vaj, 6 deka liszt, só, egy kis csomó zöldpetrezselyem, 2 deci édes tejföl.

Elkészítése: A karfiolt rózsáira szétszedjük és annyi vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Ha megfőtt, leszűrjük, a 6 deka vajból, valamint a 6 deka lisztből világos rántást készítünk. Finomra vágva hozzáadjuk a petrezselyem zöldjét is, feleresztjük a karfiol levével. Végül a 2 deci tejfölt is belekeverjük. Ha nem lenne édes tejfölünk, helyette tejszínt adunk hozzá.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131110915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.