Eddy60 2009.05.09. 01:00

Babfőzelék

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 30 deka fehér vagy tarkabab, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 3 deka finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci tejföl, kevés pirospaprika, evőkanálnyi ecet, só.

Elkészítése: A babot előző este, miután kiválogattuk, bő vízben beáztatjuk, ezáltal a bab héja felpuhul, megduzzad, és rövidebb idő alatt fő meg. Ezután leöntjük róla a vizet és hideg vízben feltesszük főni. Csak akkor sózzuk meg, amikor már puhulófélben van.

A zsírból a liszttel világosbarna rántást pirítunk, beletesszük a finomra vágott hagymát és tovább pirítjuk. Ezután hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a paprikát, elkeverjük benne és egy kevés hideg vizet öntünk hozzá, berántjuk a főzeléket.

Tejföllel és ecettel ízesítve jól felforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr931337704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.