Eddy60 2009.04.12. 07:35

Paradicsomos bab

 (4 személyre)

Hozzávalók: 60 dkg fejtett vagy 25 dkg száraz bab, 50 dkg paradicsom, 7 ek. olívaolaj, 1 csomó friss zsályalevél, só, bors.

Elkészítése: Egy lábasban olajon megpirítjuk a fokhagymát a csomóba kötött zsályával együtt, azután mindkettőt kidobjuk. Beletesszük a babot, megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és néhány percig pároljuk. A paradicsomot lehámozzuk, áttörjük, azután evőkanalanként adagolva, élénk tűzön a babhoz keverjük. Amikor a bab az összes paradicsomot magába szívta, akkor elkészült. Ha fejtett babot használunk, előzőleg forró vízben főzzük puhára. A száraz babot felhasználás előtt 12 órával beáztatjuk, azután sótlan forró vízben puhára főzzük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr201336160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.