Hozzávalók: 2 személyre: 20 dkg szárazbab, borsó vagy lencse, 1 evőkanál olaj, 2 dkg Graham- vagy rozsliszt, 2 dl tej, csipet só, 1 evőkanál tejföl.

Elkészítése: A száraz hüvelyt eltávolítjuk, és este beáztatjuk a főznivalót. Másnap kevés vízzel puhára főzzük, majd szitán áttörjük. 1 evőkanál olajjal, 2 dkg liszttel rántást készítünk, ezt feleresztjük 2 dl tejjel. A szitán áttört főzelékbe keverjük a rántást, 1 liter vizet öntünk hozzá, és gyakran kavargatva felforraljuk az egészet.

Tálaláskor 1 evőkanál tejfölt keverünk bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr21336137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.